ویژگیهای بارز برنج: برنج با رنگی زرد، ظاهری شبیه به طلا دارد و در بین مردم به فلزی با رنگ طلایی شناخته میشود.
از ویژگیهای بارز برنج میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
رسانایی
چکشخواری
مقاومت در برابر سایش
مقاومت در برابر کدرشدن و لکهدارشدن
مقاومت در برابر خوردگی
دارابودن خواص ضدباکتریایی
استفاده در ریختهگری بهدلیل نقطه ذوب پایین
زیبایی ظاهری
این آلیاژ
بهدلیل ویژگیهای متنوعی چون موارد بالا در مکانهای مختلفی دارای مصارف متعدد است. برنج را در صنایع مختلف استفاده میکنند، تا جایی که امروزه تعداد فراوانی از محصولات این آلیاژ در بازار وجود دارند. شاید از مهمترین نکات که باعث استفاده بیشتر این آلیاژ میشود، امکان بازیافت و پایینبودن خواص مغناطیسی آن است. این موارد باعث میشود تا بهراحتی از فلزات دیگر جدا شود و برای مصارف بعدی باز بتوانیم از آلیاژ برنج بازیافتشده استفاده کنیم.
آلیاژ برنج با توجه به ویژگیهایش برای موارد زیر کاربرد دارد:
۱. کاربردهای ساختمانی
همانطور که گفتیم آلیاژ برنج از دوام و مقاومت خوبی مخصوصا در برابر خوردگی برخوردار است. این ویژگی برنج از آن آلیاژی کارآمد برای استفاده در سازهها و اهداف مختلف معماری ساخته است. به همین دلیل است که از تزئینات معماری گرفته تا تجهیزات مربوط به بازسازی یا نوسازی بناهای تاریخیِ سراسر جهان، رد پای این آلیاژ را میبینیم.
۲. اهداف تزئینی
جالب است بدانید که تعداد فراوانی از وسائل تزیئنی منزل با استفاده از نوعی آلیاژ برنج ساخته میشوند. از این موارد میتوانیم به جاشمعیها و مجسمههای برنجی اشاره کنیم.
۳. سیستمهای برق و لولهکشی
آلیاژ برنج در ساخت اجزای مختلف پریز و کلید برق کاربرد دارد. علاوه بر این برای ساخت انواع اتصالات و شیرآلات نیز از همین آلیاژ استفاده میشود. با این تفاسیر بسیار عادی است که افزایش قیمت آلیاژ برنج بر افزایش قیمت لوله و اتصالات برنجی تأثیر بگذارد. از چنین کاربردهایی میتوانیم به انواع زانویی، شاخهها، کوپلینگها و شیرهایی مانند شیر سوزنی اشاره کنیم.
۴. ساخت آلات موسیقی
برنج در ساخت وسایلی چون ترومپت، ترومبون و توبا به کار میرود. همچنین در سازهای برقی قطعاتی را میبینیم که جنس برنج دارند. گیتار الکتریک و ویولن الکتریک از همین گروه سازهای برقی با تجهیزات برنجی هستند.